ua en ru

Коломойський подав ще один позов до Гааги проти РФ

Коломойський подав ще один позов до Гааги проти РФ Фото: Ігор Коломойський

Москва вважає, що міжнародний арбітраж не правомочний розглядати ці претензії

"Укринтерінвест" (Дніпропетровськ), ПАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ), "Лугзор" (Київ), "Лібсет" (Київ) і "Аберон ЛТД" (Дніпропетровськ), що пов'язані з українським олігархом Ігорем Коломойським подали новий позов проти Російської Федерації в Постійний третейський суд у Гаазі. Про це говориться на сайті суду.

Зокрема, "Дніпроазот", який займається виробництвом аміаку і азотних добрив, входить у групу "Приват" Коломойського і Геннадія Боголюбова. Крім того, серед засновників "Аберон" структури, афілійовані з "Приватбанком" Коломойського.

Як повідомляється, позов в суд Гааги поданий на підставі регламенту комісії ООН з права міжнародної торгівлі (UNCITRAL) та угоди між урядом Російської Федерації та Кабінетом міністрів України від 27 листопада 1998 року про заохочення і взаємний захист інвестицій.

Разом з тим, на сайті не уточнюється сума позовних вимог. Крім того, РФ офіційних представників для участі в судовому процесі не призначила.

"Українсько-російська угода про захист інвестицій не може служити підставою для створення арбітражного трибуналу для врегулювання претензій позивачів", - заявили в РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Третейський суд Гааги прийняв до розгляду позов екс-голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського до Росії. Позивачами виступають Коломойський і компанія ТОВ "Аеропорт " Бельбек".