ua en ru

Колектив "Київміськсвітла" заступився за керівника підприємства

Колектив КП "Київміськсвітло" звернувся до голови КМДА Віталія Кличка з проханням переглянути своє рішення щодо звільнення керівника підприємства Андрія Швеця. Про це йдеться у відкритому листі, який підписали більшість співробітників підприємства.

Відзначається, що завдяки Андрію Швецю, який зумів організувати ефективну роботу підприємства, незважаючи на економічну кризу КП "Київміськсвітло" не допустило занепаду обладнання мереж зовнішнього освітлення, забезпечило збереження і примноження матеріально-технічної бази.

Автори листа також звертають увагу глави столичної адміністрації на те, що за сім років роботи під керівництвом Швеця підприємство досягло великих успіхів. Зокрема, зовнішнє освітлення Києва набуло сучасного вигляду і наблизилося до європейських стандартів, насамперед у питаннях поліпшення екологічної безпеки міста та впровадження енергозберігаючих технологій.

"Підприємство, яке спеціалізувалося виключно на експлуатації електромереж зовнішнього освітлення і отримувало незначний дохід від госпрозрахункової діяльності (2007 рік - 1,5 млн. грн.) перетворилося у сучасний багатофункціональний комунальне підприємство з розвинутим науковим, технічним, інформаційним, технологічним і комерційним потенціалом. Це дозволило "Київміськсвітло" збільшити обсяг доходів. Зокрема, в 2012 році дохід підприємства склав 6,7 млн грн", - йдеться у зверненні.

Члени трудового колективу звертають увагу на той факт, що на момент приходу Андрія Швеця виробничі бази підприємства, створеного ще в 1935 році, вимагали значного ремонту. "Завдяки госпрозрахункової діяльності, забезпеченої Швецем, була зменшена навантаження на міський бюджет, що стосується утримання виробничих баз, оплати податків і зборів, комунальних послуг, поліпшення умов праці. У зв'язку з чим трудовий колектив просить Віталія Кличка скасувати своє розпорядження про звільнення Андрія Швеця, а також переконати його відмовитися від звільнення за власним бажанням", - підкреслюється в листі.

Колектив "Київміськсвітла" заступився за керівника підприємства

Колектив "Київміськсвітла" заступився за керівника підприємства