ua en ru

Кількість жертв заворушень у Каїрі зросла до 421 людини

Кількість жертв збройного протистояння армії та прихильників поваленого Президента Єгипту Мохаммеда Мурсі досягла 421 людини. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я країни. Раніше повідомлялося, що жертвами заворушень стали 300 людей, з них близько півсотні - співробітники поліції.

Зазначимо, "Брати-мусульмани" заявляють про більш ніж 2 тис. загиблих.

Також, за непідтвердженою інформацією Єгипет закрив прикордонні пункти на кордоні з Сектором Газа. Нібито через побоювання проникнення в країну ісламістських бойовиків.

Заворушення почалися після операції сил правопорядку по зачистці столичних кварталів від таборів опозиції, що чинять запеклий опір. Прикриваючись бульдозерами і бронетранспортерами, поліцейські за сприяння армії почали закидати наметовий табір прихильників поваленого Президента Мухаммеда Мурсі зарядами зі сльозогінним газом.

Ситуація в Єгипті різко загострилася після того, як 3 липня 2013 р. армія відсторонила від посади Мурсі і скасувала дію Конституції. З цього часу прихильники поваленого Президента, який в даний час перебуває в ув'язненні, закликали продовжувати заворушення, щоб повернути Мурсі до влади.