ua en ru

Кількість учасників мітингу на підтримку Путіна перевищила кількість учасників акції "За чесні вибори"

Учасники мітингів на Поклонній горі та Болотяній площі почали залишати заходи. Про це повідомили в головному управлінні Міністерства внутрішніх справ по Москві. "Йде відтік громадян з заходу", - повідомили у відомстві.

За останніми даними, в мітингу на Поклонній горі з урахуванням відтоку і припливу людей взяли участь від 125 до 128 тис. чоловік. На мітингу на Болотній площі зібралося близько 33 - 34 тис. чоловік.

У Москві з метою забезпечення безпеки обмежено рух по Кутузовському проспекту в бік центру міста у зв'язку з тим, що число учасників мітингу на Поклонній горі перевищило 100 тис. чоловік. Про це повідомляє прес-служба головного управління Міністерства внутрішніх справ РФ по Москві. Машини направляються на Мінську вулицю. Співробітники поліції приносять вибачення автомобілістам за заподіяні незручності.

Крім того, організатори заходу після його закінчення будуть запрошені для складання протоколу за перевищення чисельності учасників акції і притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства. Нагадаємо, заявлена ​​чисельність учасників мітингу становила до 15 тис. чоловік.

Раніше представник столичного департаменту регіональної безпеки повідомив, що число тих, хто прийшов на мітинг на Поклонній горі збільшилася до 150 тис. чоловік.

Нагадаємо, на головній алеї парку Перемоги з 11:00 до 12:30 проходить так званий "антипомаранчевий" мітинг під гаслом "Нам є, що втрачати" на підтримку Володимира Путіна.

На мітинг на Болотяній площі прийшли близько 100 тис. осіб, заявили організатори мітингу. "Ми ще уточнимо цифри, але поки ми оцінюємо кількість учасників у 100 тис. осіб", - заявив один з організаторів мітингу.
Між тим, колони, що рухалися від станції метро "Жовтнева", досягли Болотяній площі. Хода пройшла без значних подій, лише на початку руху в натовпі було запалено кілька фаєрів.

Учасники руху виступали за відставку Володимира Путіна, при цьому кожна з колон висунула і власні вимоги. Наприклад, націоналісти виступили з гаслами: "Москва - російське місто", "Русскому народу - російський уряд". Представники лівих рухів зажадали повернути народу нафту і відправити у відставку главу Центральної виборчої комісії Володимира Чурова. Представники "Яблука" несли плакати з вимогами повернути Григорія Явлінського в список учасників президентських перегонів.

Мітинги в російських регіонах проходять спокійно, серйозних подій не зафіксовано. Всі заплановані масові заходи поки проходять без будь-яких інцидентів, передає прес-центр МВС РФ.

У багатьох регіонах акції були заплановані, але не відбулися, а ті, які проходять, нечисленні. У Республіці Алтай сьогодні було заплановано сім заходів, з них п'ять не відбулися: десь акції скасували організатори, а десь просто не прийшли учасники. В Алтайському краї на мітинг "Справедливої ​​Росії" замість 50 заявлених учасників прийшли четверо, в Іркутській області зібралися 30 прихильників ЛДПР, у Тюменській КПРФ зібрала 40 прихильників, а в Южно-Сахалінську на дозволений мітинг прийшли чотири людини.

Нагадаємо, в Росії на 4 лютого заплановано проведення 4 мітингів.