ua en ru

Кількість перевірок на Одеській митниці скоротилася в 5 разів, - Марушевська

Кількість перевірок на Одеській митниці скоротилася в 5 разів, - Марушевська Фото: голова Одеської митниці Юлія Марушевська

Оформлення вантажів на Одеській митниці в середньому займає менше 1 години

За 10 місяців роботи кількість перевірок на Одеській митниці зменшилася в 5 разів, в той же час загальна сума штрафів зросла з 40 до понад 100 млн гривень. Про це на брифінгу заявила голова Одеської митниці Державної фіскальної служби України Юлія Марушевська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Раніше перевірок на Одеській митниці було в 5 разів більше, тобто в 5 разів частіше зупинялися різні вантажі різних компаній, але в той же час штрафів було всього на 40 млн гривень. Зараз цих штрафів на 103 млн гривень, тоді як вантажі зупиняються в 5 разів менше", - заявила Марушевська.


За її словами, такі показники свідчать про покращення сервісу для бізнесу. Марушевська також зазначила, що з початку 2016 року на Одеській митниці почали оформлятися 648 нових компаній.

"Це означає, що ті компанії, які раніше були на інших митницях, вирішили, що їм комфортніше буде працювати з Одеською митницею", - додала Марушевська.

Вона також підкреслила, що за останні 10 місяців час оформлення на Одеській митниці було скорочено в середньому з 4 до 1 години.

Нагадаємо, раніше Марушевська повідомила, що на Одеській митниці заблоковані конкурси на керівні посади.