ua en ru

За неофіційними даними, кількість представників малого бізнесу в Україні станом на січень 2011 р. складає понад 1 млн осіб, - Л.Козаченко

За неофіційними даними, кількість представників малого бізнесу в Україні станом на січень 2011 р. складає понад 1 млн осіб. Про це на прес-конференції заявив голова ради підприємців при Кабінеті міністрів України Леонід Козаченко, передає кореспондент РБК-Україна.
Л.Козаченко уточнив, що це не є офіційними даними. "Такої офіційної інформації зараз ніхто не подає. Але, коли у нас відбувалося перше засідання робочої групи при Кабінеті міністрів України, то там також був присутній представник Державної податкової служби України (ДПСУ), який сказав, що ми сьогодні нараховуємо представників малого бізнесу понад 1 млн осіб", - заявив він.
В свою чергу голова ГО "Всеукраїнське об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан наголосила, що станом на 1 січня за даними ДПСУ подано заявок на спрощену систему оподаткування близько 1 млн суб'єктів підприємницької діяльності. "Коли в минулому році ми вели підготовку до Податкового кодексу, ми говорили за 1 млн 400 тис. осіб. Чи це збій в статистиці, чи це настільки разюче зменшення кількості суб'єктів підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування - невідомо. Питання до органів влади", - зазначила вона.