ua en ru

Кількість постраждалих від вибуху на заводі концерну "Стирол" зросла до 22 осіб

Кількість постраждалих від вибуху в м. Горлівка на території заводу з виробництва аміаку концерну "Стирол" зросла до 22 осіб. Про це повідомила прес-служба ДержНС України.

Таким чином внаслідок надзвичайної ситуації загинуло 5 осіб та постраждало 22 особи. Їх госпіталізовано до Горлівських міських лікарень № 2, № 3 та Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання ім. Калініна.

Нагадаємо, 6 серпня 2013 р. о 14:00 в м. Горлівка на ПАТ концерн "Стирол", на території заводу по виробництву аміаку під час проведення капітального ремонту цеху № 1, на естакаді сталася розгерметизація труби (діаметр 150 мм, робочий тиск 12 атм) з рідким аміаком, з послідуючим викидом аміаку у повітря.

О 14:30 аварійно-рятувальним відділенням концерну "Стирол" викид ліквідовано. Загрози населенню та навколишньому середовищу немає.

За інформацією Донецького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф звернень громадян, зі скаргами на отруєння аміаком, до лікувальних закладів не було.

Для встановлення причин і обставин аварії на місці події працює комісія на чолі з віце-прем'єр-міністром України Юрієм Бойко.