ua en ru

Кількість постраждалих від вибуху на заводі "Стирол" зросла до 24 осіб

Кількість постраждалих від вибуху в м. Горлівка на території заводу з виробництва аміаку концерну "Стирол" зросла до 24 осіб. Про це повідомляє прес-служба Донецької обладміністрації.

Кількість постраждалих від вибуху в м. Горлівка на території заводу з виробництва аміаку концерну "Стирол" зросла до 24 осіб. Про це повідомляє прес-служба Донецької обладміністрації.

У лікарню № 3 в Горлівка сьогодні звернулися двоє робітників концерну. Їх госпіталізували. Зараз вони перебувають у задовільному стані.

Протягом дня один пацієнт, який отримував допомогу в лікарні № 2, переведений з терапевтичного в реанімаційне відділення.

Зараз вирішується питання про переведення трьох хворих з реанімації цієї медустанови в Донецьке обласне клінічне територіальне медичне об'єднання.

Також медики планують доставити в обласну лікарню професійних захворювань всіх інших постраждалих, які лікуються в Горлівці, крім одного, який перебуває в реанімації у важкому стані.

Нагадаємо, на підприємстві "Концерн Стірол" в Горлівці стався викид аміаку. О 14:00 на території цеху № 1 з виробництва аміаку, в якому проводився капітальний ремонт, сталася розгерметизація трубопроводу і стався викид рідкого аміаку.

Внаслідок події 5 працівників підприємства загинули, ще понад два десятки людей було госпіталізовано з ознаками отруєння аміаком.

Стан більшості з них - середньої тяжкості.

За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Серед основних причин аварії, за словами заступника генерального прокурора України Анатолія Пришко розглядаються порушення правил експлуатації обладнання, халатність обслуговуючого персоналу при дотриманні технологічного процесу, порушення правил безпеки у тому числі при проведенні ремонтних робіт.

Хід досудового розслідування контролює Генпрокуратура.