ua en ru

Кількість загиблих в катастрофі судна з нелегальними мігрантами біля берегів Італії зросла до 134 осіб

Біля італійського острова Лампедуза у четвер, 3 жовтня, затонув корабель з біженцями з Сомалі та Еритреї, за уточненими даними, 134 осіб загинули. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на місцеві влади.

Рятувальні служби доставили на берег понад 150 потерпілих, близько 200 осіб вважаються зниклими без вести. Пошукові роботи за участю берегової охорони і прикордонників тривають.

Голова адміністрації острова Лампедуза Джузі Ніколіні не виключає, що кількість жертв зросте. За її словами, судно з нелегальними мігрантами затонуло в кілометрі від берега - у судна відмовив двигун, і біженці підпалили на борту ковдру, щоб привернути увагу італійських прикордонників. На борту спалахнула пожежа почалася паніка. В результаті судно перекинулося.

Аварії кораблів з нелегальними мігрантами в Середземному морі - не рідкість. Щорічно тисячі біженців з Північної Африки намагаються досягти берегів Європи, найчастіше на судах, непридатних для мореплавства. У понеділок, 30 вересня, в морі біля берегів Сицилії влади виявили тіла 13 мігрантів, які спробували вплав досягти берега, коли їхній човен сіла на мілину.