ua en ru

Количество нарушений режима прекращения огня снова стало расти, - Хуг

Количество нарушений режима прекращения огня снова стало расти, - Хуг Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

На этой неделе СММ ОБСЕ 112 раз выявляла тяжелое вооружение, которое было размещено с нарушением согласованных линий отведения

Кількість порушень режиму припинення вогню, починаючи з 27 серпня, стала рости знову після деякого спаду під час "шкільного перемир'я". Про це в ході брифінгу повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо обіцяли дотримуватися підписаних угод про припинення вогню, то слід створити відповідні умови для практичної реалізації "режиму тиші". Ці умови добре відомі: відведення важкого озброєння й розведення сил і засобів", - сказав він.

Заступник голови СММ ОБСЄ повідомив, що 25 серпня, у перший день припинення вогню, моніторингова місія зафіксувала 53-відсоткове зниження кількості порушень, на наступний день було 47 порушень "режиму тиші".

"Ця пауза свідчить, що сторони дійсно можуть припинити насильство, коли вони цього хочуть", - додав Хуг.

Він повідомив, що на цьому тижні СММ ОБСЄ 112 раз виявляла важке озброєння, яке було розміщено з порушенням узгоджених ліній відведення: з них 47 разів - в підконтрольних Україні районах, і 65 - в непідконтрольних.

Нагадаємо, 1 вересня в штабі АТО заявили, що в зоні проведення антитерористичної операції основна вогнева активність бойовиків зберігається на Донецькому напрямку.