ua en ru

Кількість "компаній-мінімізаторів" оплати імпортних мит зменшилася у 10 разів, - ДФС

Кількість компаній-мінімізаторів" оплати ввізних мит зменшилася з сотень до десятка. Про це на засіданні комітету Верховної Ради України з питань протидії та боротьби з корупцією заявив заступник голови Державної фіскальної служби України Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є ряд компаній, так званих "мінімізаторів", які не один рік займалися тим, що незаконно мінімізували сплату мита при ввезенні імпортних товарів. Але наша служба, а також митниця, правоохоронні органи цілеспрямовано борються з цими незаконними фактами. Але якщо ще півроку тому таких компаній були сотні, то сьогодні - десятки. Вони міняють свої назви: сьогодні це може бути "Альфа", завтра "Бета", але ми продовжуємо боротьбу з цією незаконною діяльністю", - заявив Макаренко.

За його словами, якщо раніше, в середньому з 1 контейнер на митниці взымалось близько 9 тис. дол. у вигляді податків і зборів, то сьогодні ця цифра збільшилася до 12-13 тис. дол.

Макаренко також запевнив, що поліпшується ситуація в боротьбі з ввезенням нелегальних телефонів.

"Якщо раніше, ще в жовтні (2014 р.) ця цифра, показник нелегальних мобільних телефонів становила 10%, то сьогодні цей показник набагато нижчий", - зазначив він.

Нагадаємо, ДФС ініціює передачу співробітникам митниці частини контролюючих функцій на державному кордоні.