ua en ru

Колесніченко зареєстрував у ВР законопроект про організації, що фінансуються з-за кордону

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 4041 "Про організації, які отримують фінансування з-за кордону".

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 4041 "Про організації, які отримують фінансування з-за кордону". Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Текст законопроекту наразі на сайті Ради відсутній.

Проте зазначимо, що 16 січня 2014 р. Верховна Рада України ухвалила закон №721-VII "Про судоустрій і статус суддів", який серед іншого визначав як іноземних агентів громадські організації, які отримують грошові кошти або майно від іноземних держав.

Так, закон вносив доповнення до статті 14 Податкового кодексу України, яке визначає, що громадське об'єднання, яке виконує функції іноземного агента - це "об'єднання, що для забезпечення своєї діяльності отримує грошові кошти або майно від іноземних держав, їх державних органів, неурядових організації інших держав, міжнародних неурядових організацій, іноземних громадян, осіб без громадянства або уповноважених ними осіб, що отримують грошові кошти чи інше майно від вказаних джерел, а також бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, в політичній діяльності на території України". Крім того, згідно зі статтею 157 Податкового кодексу, громадські об'єднання, які виконують функції іноземного агента, не звільняються від оподаткування.

Даний закон №721-VII був ухвалений голосуванням шляхом підняття рук без проведення точного підрахунку кількості депутатів, що проголосували схвально.

Сьогодні, 28 січня 2014 р. народні депутати проголосували за відміну дев'яти законів, ухвалених руками 16 січня, у тому числі і закон №721-VII "Про судоустрій і статус суддів".