ua en ru

Колесніченко сподівається, що його закон призведе до закриття ринку "Петрівка"

Народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко висловив сподівання, що через півроку дії закону "Про внесення змін до закону України про судоустрій і статус суддів" закриється ринок "Петрівка".

Народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко висловив сподівання, що через півроку дії закону "Про внесення змін до закону України про судоустрій і статус суддів" закриється ринок "Петрівка". Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-України.

"Я дуже сподіваюся, що за півроку роботи цього документа (№ 3879 "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів") "Петрівка" закриється, тому що це просто неприпустимо, коли ти приходив туди і... отримуєш диски з усією власністю будь-якого громадянина України, з усіма адресами будь-якого громадянина, з усіма персональними даними", - заявив Колесніченко.
"Як можна жити в такій країні, коли держава не може забезпечити твою особисту безпеку, тому ці відкриті дані в першу чергу наводка для злодіїв і бандитів, розбійників", - додав він.

Нагадаємо, 16 січня 2014 р. Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за поширення конфіденційної інформації про суддів і співробітників правоохоронних органів, їх близьких родичів або членів сім'ї.

Так, закон вносить доповнення в статтю 343 Кримінального кодексу України, згідно з якими "незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби, їх близьких родичів чи членів сім'ї, розповсюдження матеріалів або інформації, що носять явно образливий характер та демонструють зухвалу зневагу до працівника правоохоронного органу чи працівника державної виконавчої служби, тиск, залякування чи вплив у будь-якій іншій формі на працівника правоохоронного органу чи працівника державної виконавчої служби, вчинені з метою помсти, перешкоджання виконанню ним службових обов'язків чи з метою добитися прийняття незаконного рішення, або публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій карається штрафом від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4 тис. - 6,8 тис. грн) або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців".

Крім того , законом вноситься доповнення до стаття 376 Кримінального кодексу України, згідно з якими незаконне поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких родичів чи членів сім'ї, та розповсюдження інформації, що носить явно образливий характер та демонструють зухвалу зневагу до судді або правосуддя, або публічні заклики до вчинення таких дій карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів (5,1 тис - 8,5 тис. грн ) або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, згідно діючого законодавча, втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.