ua en ru

Кокуси в США: суперники Клінтон і Трампа покращили свої позиції

Кокуси в США: суперники Клінтон і Трампа покращили свої позиції Фото: один із кандидатів від демократів Берні Сандерс

Марко Рубіо і Берні Сандерс зменшили своє відставання від лідерів

У США сенатори Марко Рубіо та Берні Сандерс зменшили своє відставання від лідерів Дональда Трампа і Гілларі Клінтон. Це відбулося під час чергового раунду попередніх виборів, які мають визначити кандидатів на посаду президента від Демократичної та Республіканської партій, передає DW.

Республіканець Рубіо, який представляє у Сенаті Флориду і чиї батьки є вихідцями з Куби, отримав у неділю, 6 березня, 71% підтримки у Пуерто-Рико, додавши на свою користь голоси 23 делегатів із карибського архіпелагу. Трамп посів там друге місце із 13% голосів.

Його конкурент Круз днем раніше зі значною перевагою обійшов скандально відомого мільярдера на кокусах республіканців у Канзасі та Мені. У республіканців за кількістю делегатів лідирує Трамп (384 голоси), за ним - Круз (300) та Рубіо (151), мінімум для номінування складає 1237 делегатів.

Сандерс своєю чергою виграв кокус демократів у Мені: його підтримали 64% виборців проти майже 36% у екс-держсекретарки Клінтон. Сенатор-соціаліст отримав 15 голосів делегатів, тоді як його суперниця - 7. Наразі рахунок делегатів складає 1130 до 499 на користь Клінтон, для номінації необхідно отримати 2383 голоси.

На дебатах Демократичної партії, які відбулися у неділю в штаті Мічиган, обидва кандидати заявили, що не можуть дочекатися можливості позмагатися з Трампом та висміяли рівень дебатів у Республіканській партії.

"Думаю, нетерпимість Трампа, його груба задерикуватість, хвастощі не сприйматимуться добре американським народом", - відзначила Клінтон.

Вибори президента США мають відбутися 8 листопада 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах у США Клінтон і Трамп витісняють конкурентів із президентської гонки.