ua en ru

Коболєв допускає вивід акцій "Нафтогазу" на IPO

Новопризначений голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв допускає вивід акцій "Нафтогазу" на IPO.

Новопризначений голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв допускає вивід акцій "Нафтогазу" на IPO. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під словом приватизація я маю на увазі цивілізований механізм поступового виведення акцій на IPO. Не відразу продавати все, не в приватні руки, а робити це найбільш доцільно. Цей процес необхідно зважити у часі з поліпшенням фінансового стану. Немає сенсу зараз "цю корову" у важкому стані продавати хвору. Її потрібно спочатку вилікувати, нагодувати, а потім продавати. У процесі, коли "корова" буде лікуватися - вже тоді можна пояснювати інвесторам, що вони купують історію зростання", - зазначив Коболєв.

НАК "Нафтогаз України" є вертикально-інтегрованою нафтогазовою компанією, яка здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Понад 90% нафти і газу в Україні видобувається підприємствами НАК.