ua en ru

Коаліція США заявила про знищення конструкторів бойових дронів ІДІЛ

Коаліція США заявила про знищення конструкторів бойових дронів ІДІЛ Фото: ІДІЛ (YouTube screenshot)

Були ліквідовані 3 бойовики ІДІЛ, які займалися розробкою і виробництвом бойових дронів

Очолювана США коаліція заявила про знищення трьох високопоставлених бойовиків "Ісламської держави" в Сирії. Відзначається, що бойовики займалися розробкою і виробництвом бойових дронів, що застосовуються терористами, сказано в заяві коаліції.

Зазначено, що розробники літальних апаратів були знищені в результаті декількох авіаударів 12, 13 і 14 вересня поблизу міста Маядін. Абу Муадх ал-туніси і Саджида Фарук Бабар займалися виробництвом дронів і їх переробкою у бойові одиниці з комерційних апаратів. Слідом за ними був знищений і Абу Слман, який безпосередньо займався розробкою бойових дронів. У той же день була знищена і його дослідницька майстерня поблизу Маядін.

"Знищення цих трьох лідерів ІД підриває і знижує можливості угруповання по розробці і застосуванню дронів у якості засобів розвідки і безпосередніх бойових одиниць", - заявив офіційний представник коаліції полковник Райан Діллон.

Варто відзначити, що безпілотники бойовики використовують як для спостереження за позиціями противника, так і як засіб вогневої підтримки. В останньому випадку на них встановлюються бомби, які дрони можуть скидати під контролем оператора.

Нагадаємо, раніше в Сирії авіасили антитерористичної коаліції ліквідували двох ключових ватажків "Ісламської держави" (ІДІЛ). "Усунення цих ключових лідерів ІДІЛ зриває діяльність "Ісламської держави" по розробці зброї", - повідомляли в коаліції.