ua en ru

Коаліція узгодила розподіл комітетів в Раді, - БПП

Коаліція узгодила розподіл комітетів в Раді, - БПП
Коаліція у Верховній Раді України погодила розподіл комітетів, так "Блок Петра Порошенко" отримає 11 комітетів, "Народний фронт" - 6, а "Самопоміч" - 3.

Коаліція у Верховній Раді України погодила розподіл комітетів, так "Блок Петра Порошенко" отримає 11 комітетів, "Народний фронт" - 6, а "Самопоміч" -3. Про це журналістам в кулуарах парламенту повідомив представник БПП Віктор Чумак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми візьмемо 11 (комітетів, - ред.), "Народний фронт" - шість, "Самопоміч" - три комітету і посаду віце-спікера", - сказав він.

Він також повідомив, що "Батьківщина" і "Радикальна партія" Олега Ляшка отримають по два комітети. По одному комітету дістанеться "Економічного розвитку" і "Воля народу", а "Опозиційного блоку" можуть віддати один комітет.

Зокрема, БПП отримає комітет з питань податкової та митної політики, євроінтеграції, медицини, з питань євроінтеграції (Ірина Геращенко), транспортний, агропромисловий, з питань пенсіонерів.

"Народному фронту" дістанеться комітет з національної безпеки і оборони, який очолить Сергій Пашинський.

"Батьківщина" отримає комітет з питань правоохоронної діяльності (Андрій Кожем'якін) і з прав людини (Григорій Немиря).

Семен Семенченко очолить спеціальну комісію з контролю за діяльністю військових формувань.

Чумак також зазначив, що тривають переговори щодо бюджетного комітету між БПП і "Радикальною партією Ляшка, відповідно БПП отримає або бюджетний, або комітет банківської та фінансової діяльності. "Або той, або той",- уточнив Чумак.

Нагадаємо, раніше в БПП заявляли, що розподіл комітетів Ради відбудеться сьогодні, 4 грудня.