ua en ru

Коаліція ліберально-демократичних партій Молдови отримала більшість місць в парламенті Кишинева, - еxit-poll

Згідно з опублікованими в Молдавії даними exit-poll, на виборах в муніципальну раду Кишинева (парламент молдавської столиці) найбільшу кількість мандадатов отримали ліберально-демократичні партії, що входять в правлячу коаліцію "Альянс за європейську інтеграцію". Результати опитування на виході з виборчих дільниць показують, що Партія комуністів Молдавії отримала 39,9% голосів виборців, Ліберальна партія - 38%, Ліберально-демократична партія Молдавії - 15,2%, Демократична партія Молдавії - 3%. Інші учасники виборів показали більш скромні результати, які не дозволяють їм потрапити в новий склад муніципальної ради Кишинева, передає РБК.

Якщо результати еxit-poll будуть відповідати офіційним остаточним підсумкам місцевих виборів, які опублікує сьогодні Центральна виборча комісія Молдавії, то Партія комуністів Молдавії отримає в муніципальній раді Кишинева 21 мандат з 51, Ліберальна партія - 20 мандатів, Ліберально-демократична партія Молдавії - 8 мандатів, Демократична партія Молдавії - 2 мандати. Таким чином, три ліберально-демократичні партії з правлячої коаліції можуть сформувати більшість у кишинівській муніципальній раді з 30 радників, а 20 радників від Партії комуністів залишаться в опозиції.

Нагадаємо, що 5 квітня в Молдавії відбулися загальні вибори в місцеві органи влади, які були визнані такими, що відбулися. В ході виборів в Молдавії вибиралися 898 мерів населених пунктів і 11 тис. 740 місцевих радників, у тому числі 1 тис. 118 в місцеві ради другого рівня і 10 тис. 622 - у місцеві ради першого рівня.