ua en ru

Князєв доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту

Князєв доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту Фото: Сергій Князєв (УНІАН)

Також він доручив посилити контроль за дотриманням ПРАВИЛ дорожнього руху перевізниками

Голова Національної поліції доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту та посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху перевізниками. Про це Сергій Князєв повідомив сьогодні, 17 квітня, передає прес-служба Нацполіції.

За його словами, таке рішення викликане збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також зростанням аварійності на дорогах протягом останніх декількох днів за участю транспортних засобів, що перевозять громадян.

"Вчора в ДТП в Луганській області та Одесі тілесні ушкодження отримали по 10 пасажирів. Сьогодні вранці маємо жахливу трагедію в Кривому Розі. В даний час вісім загиблих і 15 травмованих. Звертаюся до керівників підрозділів поліції в областях, патрульній поліції та підрозділів превенції: ми повинні звернути увагу на дорожньо-транспортну інфраструктуру і зробити все, щоб попередити такі страшні випадки", - підкреслив Князєв.

Глава відомства поставив завдання негайно розробити план комплексних дій щодо посилення профілактичних заходів. Мова йде як про перевірку технічного стану автобусів, на яких здійснюються пасажирські перевезення, перевірку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів, так і перевірку діяльності перевізників на відповідність усім необхідним вимогам, згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, Національна поліція, Національна гвардія, Державна прикордонна служба та Державна служба України з надзвичайних ситуацій у квітні-травні будуть нести службу в посиленому режимі.