ua en ru

Князєв назвав основну версію вбивства дівчинки в Одеській області

Князєв назвав основну версію вбивства дівчинки в Одеській області Фото: Сергій Князєв (Віталій Носач/РБК-Україна)

Зараз тіло дівчинки знаходиться у судово-медичному підрозділі місцевої лікарні

Глава Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що основною версією вбивства дівчинки в Одеській області є вбивство на сексуальному ґрунті. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

Князєв зазначив, що тіло дівчинки зараз знаходиться у судово-медичному підрозділі місцевої лікарні.

Князєв назвав основну версію вбивства дівчинки в Одеській області

"Як основну причину вбивства Дар’ї Лук’яненко поліція розглядає вбивство на сексуальному ґрунті. Головним підозрюваним є 26-річний житель Іванівки. Він зараз дає покази. Тіло дівчинки знаходиться в судово-медичному підрозділі місцевої лікарні", - підкреслив глава Нацполіції.

Перший замголови НПУ В'ячеслав Аброськін зазначив, що поліція зібрала всю необхідну інформацію, яка дозволила посекундно відновити рух дівчинки від ринку у напрямку до школи 13 червня та з’ясувати всі обставини вбивства.

"На пошуки 11-річної Дар’ї Лук’яненко з Одеської області були задіяні близько 500 працівників Національної поліції, 400 працівників Національної гвардії та 100 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Для проведення пошукових заходів були зібрані кінологи із семи областей", - вказано у повідомленні МВС.

Нагадаємо, 19 червня, у середу, поліція виявила тіло дитини в Одеській області. Виявилося, що це зникла майже тиждень тому 11-річна Дарина Лук'яненко. Дану інформацію підтвердив В'ячеслав Аброськін.

Так, у коментарях під постом НПУ повідомили, що Дарина Лук'яненко ходила повз будинок 22-річного чоловіка практично кожен день. Власник цього будинку недавно звільнився після відбування покарання.

Варто також відзначити, що в перші дні пошуку собаки привели поліцію до цього будинку, але через те, що дівчинка бувала там часто - на це не звернули уваги.

Пізніше повідомлялося, що вбивцею Даші виявився місцевий житель Микола Тарасов. При цьому його мати брала активну участь у пошуках і навіть була однією з головних активісток, які шукали дівчинку. Жінка не вірить, що її син міг убити Дашу.

Так, 11-річна Дарина Лук'яненко пропала в четвер, 13 червня. Дівчинка йшла по дорозі від ринку, де працює її мама, в сторону школи, на танцювальний гурток. Але на заняття дівчинка так і не дійшла.

Поліція опитала свідків, перевірила камери спостереження, поговорила з батьками і прийшла до висновку, що дівчинку швидше за все викрали.

Дарину протягом тижня розшукували поліцейські, волонтери, друзі сім'ї та небайдужі люди. Прочесали всі околиці, яри, дороги. До справи навіть підключили водолазів, а з неба дівчинку шукали літаки місцевого аероклубу.