ua en ru

КНР запустив новий картографічний супутник

Китай успішно вивів на орбіту черговий картографічний супутник Tianhui I (у перекладі з китайського - "картографічний супутник 1"). Запуск був здійснений з космодрому Цзюцюань, розташованого в 100 км від однойменного міста в північно-західній провінції Ганьсу, за допомогою ракети-носія Long March 2-D, передає агентство "Сіньхуа" з посиланням на повідомлення Міністерства оборони Китаю.
Як повідомляється, супутник був розроблений одній їх компаній, що знаходяться у веденні Аерокосмічної науково-технічної корпорації КНР (CASC). Здебільшого він використовуватиметься для проведення наукових досліджень і експериментів, а також побудови географічних карт. Уряд країни сподівається, що всі отримані за допомогою супутника дані послужать економічному благу Китаю.
Сьогоднішній старт став 128-м по рахунку для китайських ракет-носіїв Long March. За допомогою такої ракети 24 квітня 1970 р. на орбіту був виведений перший китайський супутник Dongfanghong-1.
Раніше цього місяця за допомогою ракетоносія серії "Чанчжен" з космодрому, розташованого в китайській провінції Сичуань, був проведений запуск в космос п'ятого по рахунку супутника, який служить елементом китайської системи супутникової навігації, аналогічної американською GPS. Всього китайці планують вивести на земну орбіту 35 таких супутників.