ua en ru

Кнесет Ізраїлю проголосував за саморозпуск через неможливість узгодити бюджет

Парламент єврейської держави 16 жовтня ухвалив рішення про припинення своїх повноважень. За повідомленням CNN, розпуск Законодавчих зборів схвалили 100 депутатів з 120, таких, що проголосували проти, не було.

У відповідності до законів країни, дострокові вибори в Ізраїлі повинні відбутися через три місяці. Аналітики очікують, що домінуючі в парламенті праві партії зможуть зберегти свої позиції.

З пропозицією припинити повноваження кнесету виступив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху. Політик констатував, що нинішній склад законодавчого органу не в змозі дійти згоди з питання про бюджет.

Своїх партнерів по коаліції лідер правої партії "Лікуд" дорікнув в неготовності поставити національні інтереси вище кон'юнктурних. Нетаньяху виступає за жорсткі заходи бюджетної економії, підтримати які його союзники побоюються зважаючи на вибори, що наближаються.

Якби кнесет не припинив достроково свої повноваження, голосування в Ізраїлі відбулося б в жовтні 2013 р.

Ізраїль являє собою парламентську республіку. Таким чином, політичне майбутнє самого Нетаньяху безпосередньо залежить від результату найближчих виборів.

Нетаньяху 62 роки. Уряд єврейської держави політик очолював двічі - з 1996 по 1999 рр. і з 2009 р. по теперішній час.

Читайте також: Позиція Ізраїлю з питань безпеки після виборів не зміниться, - голова Кнесету