ua en ru

Північна Корея пригрозила США "ядерним мечем правосуддя"

Північна Корея пригрозила США "ядерним мечем правосуддя" Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин

Напруженість між Північною кореєю і США досягла свого піку

Через військовий тиск з використанням трьох авіаносців недалеко від Корейського півострова Північна Корея пригрозила Сполученим Штатам Америки "ядерним мечем правосуддя". Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК)

В КНДР повідомляють, що в минулому США часто направляли до Корейського півострова атомні авіаносці, що являло військову загрозу для КНДР. Але США ніколи не чинили на країну такого сильного тиску, як зараз, коли вони планують провести спільні військові навчання з використанням ядерних носіїв. У Північній Кореї вважають, що прагнення США і їх союзників спровокувати КНДР досягло свого піку.

"Тепер, коли агресори і провокатори шукають можливість вторгнутися в КНДР, цілком природно, що КНДР підтримує "ядерний меч правосуддя" для захисту долі країни і життів нації. Ніхто не може поставити цей крок під сумнів, бо це об'єктивний варіант самозахисту", - зазначають у повідомленні.

КНДР висловили готовність завдати удару по силам США.

"США повинні чітко розуміти, що їх божевільні кроки щодо проведення спільних військових навчань проти КНДР з впровадженням цільових груп ядерних носіїв тільки зроблять наше ядерну зброю націленою на серце ворогів. Армія і народ КНДР сповнені волі до того, щоб США, які здійснювали огидні злочини проти корейської нації десятки років, постраждали від смертоносних ударів і зазнали гіркої поразки. Час і перемога належать КНДР, яка тримає "ядерний меч правосуддя", - заявляють в КНДР.

Нагадаємо, 28 травня повідомлялося, що США вирішили направити третій авіаносець до берегів КНДР.