ua en ru

КНДР і Південна Корея відкрили перший постійний офіс зв'язку поблизу кордону двох держав

КНДР і Південна Корея відкрили перший постійний офіс зв'язку поблизу кордону двох держав Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

Сеул має намір використовувати офіс для обговорення ядерної програми Північної Кореї

Північна Корея (КНДР) і Південна Корея сьогодні, 14 вересня, відкрили перший постійний офіс зв'язку поблизу кордону двох держав. Південнокорейський міністр об'єднання Чо Мен Ген на церемонії в Кесоні назвав подію "подальшим символом миру", передає DW.

На думку міністра, сторони отримали можливість "безпосередньо радитися з питань поліпшення внутрішньокорейських відносин, миру і благополуччя" на півострові.

Зокрема, як наголошується, Сеул має намір використовувати офіс для обговорення ядерної програми Північної Кореї.

18 вересня президент Південної Кореї Мун Чже Ін відправиться в Пхеньян на зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином. Цей стане першою офіційною поїздкою південнокорейського президента в столиці Північної Кореї за останні десять з гаком років, зазначає агентство AFP.

Зазначимо, раніше КНДР (Північна Корея) та Південна Корея провели загальну військову зустріч в селі Панмунджом, де обговорили заходи щодо забезпечення виконання військової частини свого квітневого саміту. Зокрема, було вирішено, що КНДР і Південна Корея приберуть пости охорони з демілітаризованої зони.

Також РБК-Україна раніше писало, що КНДР і Південна Корея домовилися провести новий спільний саміт у вересні в Пхеньяні.

Крім того, раніше повідомлялося, що Південна Корея планує запропонувати Північної подати спільну заявку на проведення Олімпійських ігор 2032 року.