ua en ru

У КНДР пройшов масовий мітинг на підтримку ядерних випробувань

У КНДР пройшов масовий мітинг на підтримку ядерних випробувань Фото: жителі Пхеньяна влаштували багатотисячний мітинг на підтримку випробування ядерної боєголовки

На центральній площі Пхеньяна зібралися десятки тисяч людей

В Корейській Народно-Демократичній Республіці (КНДР) тисячі жителів Пхеньяна вийшли на демонстрацію на підтримку ядерного випробування, проведеного 9 вересня. Про це повідомляє ТАСС.

"Мітинг пройшов у вівторок у Пхеньяні на тлі гасел, які закликають ще тісніше згуртуватися навколо лідера КНДР Кім Чен Ина і здобути перемогу над американськими імперіалістами", - йдеться в повідомленні.

Десятки тисяч учасників мітингу зібралися на центральній площі імені Кім Ір Сена. Серед них - солдати і офіцери Корейської народної армії (КНА), працівники державних установ, представники громадських організацій, робітники промислових підприємств та студенти.

Як наголошується, влада КНДР заявила, що 9 вересня країна успішно провела п'яте у своїй історії випробування ядерної зброї. В офіційному повідомленні, переданому державним телебаченням КНДР, йдеться, що була підірвана найпотужніша боєголовка в історії ядерної програми країни, її потужність оцінюється приблизно в 10 кілотонн.

Ядерні випробування КНДР засудили багато країн, зокрема США, Китай, Японія, Південна Корея, а також міжнародні організації, в першу чергу Рада Безпеки ООН.

військові на мітингутисячі жителів КНДР вийшли на мітингу демонстрації взяли участь робітники промислових підприємств і студентисолдати і офіцери Корейської народної арміїпрем'єр-міністр привітав країну з успішним випробуванням найпотужнішою боєголовки в історії КНДР

Фото: у столиці КНДР тисячі людей вийшли на демонстрацію на підтримку ядерних випробувань

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у КНДР заявили про спрямованості проти ядерних випробувань США.