ua en ru

КНДР готується до пусків ракет середньої і малої дальності

КНДР готується до пусків ракет середньої і малої дальності Фото: КНДР готується до пусків ракет середньої і малої дальності

КНДР оцінює терміни проведення пусків, виходячи зі своєї стратегічної мети загострення військової напруженості на півострові до найвищого рівня

Північна Корея (КНДР) готується до пусків ракет малої і середньої дальності. Про це передає агентство Yonhap news з посиланням на джерело в уряді, пишуть російські ЗМІ.

"Є ознаки, що КНДР підготувала до пуску ракету малої дальності типу "Скад" поблизу міста Вонсан на північному сході країни і ракету середньої дальності типу "Нодон" в провінції Пхенан-Пукто", - повідомило джерело.

Крім того, за словами співрозмовника агенства, "схоже на те, що КНДР оцінює терміни проведення пусків, виходячи зі своєї стратегічної мети загострення військової напруженості на Корейському півострові до найвищого рівня".

Нагадаємо, вчора Президент Південної Кореї Пак Кин Хе віддала військовим наказ відповідати на збройні атаки Північної Кореї (КНДР).

Раніше КНДР висунула Південній Кореї військовий ультиматум про те, що почне військові дії, якщо Сеул не припинить антипропагандистську кампанію проти Пхеньяна на кордоні.