ua en ru

Клюєв: В квітні в містах-організаторах Євро-2012 пройдуть навчання по забезпеченню безпеки чемпіонату

У чотирьох містах України, які прийматимуть матчі першості Європи з футболу, в кінці квітня повинні пройти навчання по забезпеченню безпеки чемпіонату. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Клюєв на нараді в Києві, передає прес-служба відомства.

Клюєв заявив, що для забезпечення безпеки і громадського порядку чемпіонату будуть залучені кращі сили і засоби країни, а також буде використовуватися краща техніка, у тому числі і вітчизняного виробництва. Він поставив завдання учасникам наради провести роботу щодо забезпечення повної готовності всієї техніки і устаткування.

На нараді обговорювався комплекс питань, пов'язаних із забезпеченням захисту повітряного простору міст-організаторів Євро-2012. Крім цього, обговорювалися заходи, пов'язані зі створенням можливостей для швидкого виявлення небезпечних хімічних, біологічних, радіоактивних і вибухонебезпечних речовин, а також - система візуального спостереження, радіолокаційного моніторингу, забезпечення якісного медичного обслуговування.

Клюєв висловив упевненість, що парламент України в найкоротші терміни внесе кілька змін в чинне законодавство для спрощення роботи з забезпечення безпеки проведення чемпіонату. Як приклад, він навів прийняття 22 березня в цілому законопроекту про особливості провадження справ про адміністративні правопорушення у період проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні.

Крім того, секретар РНБО повідомив, що наступного тижня буде винесений на розгляд Кабінету міністрів проект постанови, що стосується забезпечення громадського порядку, пожежної безпеки та медичного обслуговування футбольних матчів Євро-2012.

Як повідомлялося, 16 березня указом Президента України "Про деякі питання координації діяльності допоміжних органів, утворених Президентом України" (№ 203/2012) було встановлено, що всі питання, що стосуються безпеки під час проведення заходів чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, будуть координуватись РНБО.