ua en ru

Клюєв провів переговори з Тимошенко щодо створення коаліції ПР і "Батьківщини", - ЗМІ

Глава АП Андрій Клюєв провів переговори з Юлією Тимошенко щодо створення Партією регіонів та "Батьківщиною" коаліційної більшості у Верховній Раді.

Глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв провів переговори з засудженою екс-прем'єром, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко щодо створення Партією регіонів та "Батьківщиною" коаліційної більшості у Верховній Раді. Про це повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в керівництві однієї з опозиційних фракцій.

За даними джерела, зустріч відбулася минулого тижня (3-9 лютого) в Харкові (Тимошенко з травня 2012 року перебуває в лікарні "Укрзалізниці").

"Офіційно цю інформацію в "Батьківщині" не коментують, а джерело, близьке до глави АП, назвав її "дивною". У той же час співрозмовник у фракції стверджує, що предметом переговорів став пошук спільного виходу з нинішньої ситуації і об'єднання зусиль ПР і "Батьківщини" в Раді", - наголошується видання.

"У мене немає інформації про можливе створення широкої коаліції ПР і "Батьківщини" та призначення Арсенія Яценюка прем'єром. Пропозиція, яка пролунала від Президента, актуально для Арсенія Петровича тільки в тому випадку, якщо він публічно відмежується від опозиції, від своєї програми і погодиться виконувати програму президента. Щоб іншим представникам опозиції отримати міністерські портфелі, їх фракції потрібно офіційно перейти у парламентську більшість. Тоді це питання може хоч якось обговорюватися",- заявив у свою чергу виданню перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Нагадаємо, Яценюк згоден на формування Кабміну опозицією за умови повернення до Конституції-2004. Пропозиція Яценюку очолити Кабмін зробив Президент Віктор Янукович за підсумками переговорів у січні.

Внесення кандидатури прем'єра очікується цього тижня (11-14 лютого). Зараз, після відставки прем'єра Миколи Азарова, яка була прийнята 28 січня, виконує обов'язки прем'єра Сергій Арбузов (згідно із законом - до квітня).

Як повідомлялося, фракція "Батьківщина" розпочинає збір 150 підписів народних депутатів під текстом Конституції 2004 року без правок і доповнень, які вимагала Венеціанська комісія. "Потім переробимо, допрацюємо і дошліфуємо українську Конституцію. А зараз - щоб не було дискусії, проти якої я категорично виступаю і яку наші політичні опоненти використовують проти опозиції, - із завтрашнього дня ми беремо Конституцію 2004 р., збираємо 150 підписів під цією Конституцією та остаточно ставимо крапку в питанні, яку Конституцію вимагає Майдан", - заявив у понеділок Яценюк.

Нагадаємо, 9 лютого на народному вічі в Києві Євромайдан підтримав внесення змін до Конституції України, які були запропоновані опозицією.