ua en ru

Опозиція починає збір підписів під редакцією Конституції-2004 без правок, - Яценюк

Для пошуку компромісу фракція "Батьківщина" починає збір 150 підписів народних депутатів під текстом Конституції 2004 року без правок і доповнень, які вимагала Венеціанська комісія.

Для пошуку компромісу фракція "Батьківщина" починає збір 150 підписів народних депутатів під текстом Конституції 2004 року без правок і доповнень, які вимагала Венеціанська комісія. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Так як почалася дискусія, я хочу офіційно заявити, що фракція "Батьківщина" звертається до наших побратимів з опозиції із завтрашнього дня зібрати 150 підписів, як того вимагає чинна Конституція, під реакцією Конституцію 2004 року без будь-яких доповнень і правок, які від нас вимагала Венеціанська комісія. Потім переробимо, допрацюємо і дошліфуємо українську Конституцію. А зараз - щоб не було дискусії, проти якої я категорично виступаю і яку наші політичні опоненти використовують проти опозиції, - із завтрашнього дня ми беремо Конституцію 2004 року, збираємо 150 підписів під цією Конституцією і остаточно ставимо крапку в тому питанні, яку Конституцію вимагає Майдан", - наголосив Яценюк.

Яценюк зазначив, що проект змін до Конституції, який підготувала опозиція, обговорювався на Майдані.

"Люди вимагають, щоби в країні були скасовані диктаторські повноваження Президента Януковича. Люди так само кажуть, що зміни до Конституції - це вимога, яка стосується не тільки чинного президента, а повинна стосуватися будь-якого іншого Президента. Тому що часто демократично обрані президенти забувають, з чим вони прийшли, забувають про свою відповідальність", - сказав він.

Він наголосив, що "Батьківщина" внесла до редакції Конституції 2004 року зміни, які відповідають вимогам Венеціанської комісії.

"Для того, щоб текст Конституції 2004 р. відповідав вимогам, які виставила Венеціанська комісія, ми внесли ті правки, на яких наполягали наші західні партнери до тексту Конституції 2004 р. Ми сказали - це те, що необхідно прийняти", - зазначив Яценюк.

За його словами, відповідну порівняльну таблицю "Батьківщина" підготувала і роздала як неофіційний документ, в тому числі й політичним опонентам.

"Зараз наше рішення наступне - текст Конституції 2004 р.. Ми звертаємось до наших партнерів по опозиції всім поставити підписи під текстом Конституції 2004 р., передати це негайно в парламент і зробити так, щоб Верховна Рада проголосувала за скасування диктаторських повноважень Віктора Януковича", - підкреслив голова політради "Батьківщини".