ua en ru

Клюєв і Тимошенко домовилися про прем'єра Яценюка і звільнення екс-прем'єра - ЗМІ

Глава АП Андрій Клюєв і Юлія Тимошенко в ході переговорів у Харкові домовилися, що прем'єром буде призначений Арсеній Яценюк, а Тимошенко вийде на свободу.

Глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв і засуджена екс-прем'єрка, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ході переговорів у Харкові, де Тимошенко відбуває термін, перебуваючи на лікуванні в лікарні, домовилися, що прем'єр-міністром буде призначений лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, а Тимошенко вийде на свободу. Про це у своїй колонці з посиланням на джерела написав головний редактор видання "Комерсант-Україна" Валерій Калниш.

За його словами, джерела із числа опозиційних депутатів повідомили, що минулого тижня Клюєв відвідав Тимошенко в харківській лікарні, і там вони домовилися, що "Батьківщина" погоджується взяти участь у формуванні уряду, а прем'єром стає Яценюк.

Другим пунктом домовленостей стала згода Клюєва, що в Україні відбудеться конституційна реформа. А третім - що Юлія Тимошенко вийде на свободу.

Нагадаємо, в оточенні Тимошенко і у прес-службі Клюєва не підтверджують, але і не заперечують факт їхньої зустрічі.

Так, заступник глави парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив РБК-Україна, що вперше чує про можливі переговори Тимошенко і Клюєва про створення нової більшості у Верховній Раді.

Прес-секретар Клюєва Артем Петренко також не підтвердив інформацію про можливі переговори Клюєва з Тимошенко щодо створення нової більшості в Раді: "Я не можу коментувати цю інформацію".