ua en ru

Клуби з Голландії, Бельгії, Шотландії та ще ряду країн мають намір створити спільну лігу

Клуби з Голландії, Бельгії, Шотландії та ще ряду країн мають намір створити спільну лігу Фото: матч "Аякс" - "Фейєнорд"

Майбутнє футболу може змінитися

Футбольні клуби Бельгії, Голландії, Шотландії, Данії, Норвегії та Швеції можуть створити Північну Європейську Лігу. Про це повідомляє BT Nyheder.

На даний момент, в турнірі збираються взяти участь "Аякс", ПСВ, "Фейєноорд", "Андерлехт", "Брюгге", "Селтік", "Рейнджерс", "Мальме", "Русенборг" і "Копенгаген".

"Це дійсно так. Якщо ми не вживемо заходів зараз, то найбільші клуби тільки будуть ставати сильніше і більше, а таким клубам, як наш, буде дуже важко. Тому ми повинні шукати альтернативні варіанти для "Копенгагена" для виступів на міжнародному рівні. Поки складно говорити про будь-яких моделях, але ми відкриті до обговорення цієї теми», – говорить директор "Копенгагена" Андерс Хоршольт.

Нагадаємо, кілька років тому в Україні і Росії заговорили про створення Об'єднаного чемпіонату. Був навіть розроблений план і суми, які могли отримати учасники турніру. Але з початком конфлікту між країнами, проект спільного турніру довелося забути.

Також додамо, що топові європейські клуби, такі як "Реал", "Барселона", "Баварія", кілька разів заявляли, що хочуть створити свій альтернативний варіант Ліги Чемпіонів, щоб не ділитися доходами з матчів з УЄФА.