ua en ru

Клінтон заявила про загрозу втручання Росії у вибори в США

Клінтон заявила про загрозу втручання Росії у вибори в США Фото: Хілларі Клінтон побоюється втручання у вибори президента США

Кандидат у президенти США закликала всі країни вжити заходів проти розпалювання холодної війни в кіберпросторі

Потенційне втручання Росії у президентські вибори в США є серйозною загрозою, яку треба швидко і надійно усунути. Про це заявила кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон, передає Bloomberg.

Зазначивши, що спроба маніпуляції американською політичною системою ззовні "майже немислима", Клінтон заявила, що президент Росії Володимир Путін і його помічники, ймовірно, вважають, що вони отримають деяку вигоду.

"Ми повинні бути подвійно на сторожі, щоб захистити нашу виборчу систему на всіх рівнях, і ми повинні дати зрозуміти, що ми нікому не дозволимо втручатися в рішення американського народу", - сказала Клінтон.

Кандидат у президенти США не уточнила, які конкретні кроки для захисту від іноземного втручання вона має намір зробити, але процитувала вислів президента США Барака Обами про те, що США мають широкі можливості, як для захисту, так і для нападу.

Клінтон також закликала всі країни вжити заходів проти розпалювання холодної війни в кіберпросторі.

Відзначимо, за інформацією газети The Washington Post, спецслужби і правоохоронні органи Сполучених Штатів Америки розслідують "широку російську таємну операцію в США, покликану посіяти у громадськості недовіру до майбутніх президентських виборів і взагалі до політичних інституцій США".

Нагадаємо, в США розслідування зламів електронної бази виборців, які відбулися нещодавно в двох штатах, показало, що одна з IP-адрес збігається з використаним раніше в ході кібератак в Україні, Туреччини та Німеччини.