ua en ru

Кібератаки проти України, США та ФРН були здійснені з однієї IP-адреси

Кібератаки проти України, США та ФРН були здійснені з однієї IP-адреси Фото: проти США, України та Німеччини скоїли кібератаки з однієї адреси

У США вважають, що хакерська кампанія "має всі ознаки характерних для Росії методів роботи"

В результаті розслідування зламів електронної бази виборців, що сталися нещодавно в двох американських штатах, виявилося, що одна з IP-адрес збігається із тією, яку було використано під час кібератак в Україні, Туреччині та Німеччині раніше цього року. Про це повідомило американське видання Politico.

За інформацією видання, раніше ФБР поширило у США повідомлення із переліком усіх IP-адрес, із яких було здійснено кібернапади, та закликало відстежувати ознаки зламу систем за тією ж схемою.


У компанії ThreatConnect, яка проводила розслідування і повідомила про отримання доказів використання єдиної IP-адреси у випадках кібератак у кількох країнах, розповіли, що проаналізована хакерська кампанія проти України, Туреччини та Німеччини в період з березня по серпень "має всі ознаки характерних для Росії методів роботи".

"Поширене ФБР попередження викликало побоювання в США, що мішенню зарубіжних хакерів стануть недофінансовані провінційні виборчі штаби кандидатів у президенти, адже раніше вони вже здійснили злам системи Демократичного національного комітету та інших американських політичних організацій", - розповіло видання.

У ThreatConnect стверджують, що, з цієї нової інформацією, атаки проти баз виборців в США "наводять на думку про державну підтримку хакерів, а не кримінально вмотивовану діяльність".

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін спростував причетність Росії до кібератак на комп'ютери Національного комітету Демократичної партії США.