ua en ru

Клімкін заявляє, що домовився з Лавровим про підтримку мирного плану Порошенка і контролі кордону

Новопризначений міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що в ході телефонної розмови домовився з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим про підтримку мирного плану Президента України Петра Порошенка з врегулювання ситуації на Донбасі і контролі держкордону.

Новопризначений міністр закордонних справ України Павло Клімкін (на фото) заявляє, що в ході телефонної розмови домовився з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим про підтримку мирного плану Президента України Петра Порошенка з врегулювання ситуації на Донбасі і контролі держкордону. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Згідно з повідомленням, 20 червня за ініціативою російської сторони відбулася телефонна розмова Клімкіна з Лавровим.

"Керівник зовнішньополітичного відомства Росії привітав Павла Клімкіна з призначенням на посаду", - наголошується в повідомленні.

"Під час розмови сторони домовилися направити зусилля на підтримку мирного плану Президента України Петра Порошенка, зокрема з акцентом на ефективному контролі українського кордону", - також говориться там.

Нагадаємо, згідно з повідомленням Мзс РФ Лавров закликав Клімкіна сприяти конструктивній взаємодії зовнішньополітичних відомств Росії і України. Міністри також обговорили заходи по врегулюванню ситуації в Україні, в тому числі в контексті Женевського заяви від 17 квітня. "З російської сторони була відзначена важливість якнайшвидшої деескалації конфлікту, ослаблення напруженості і забезпечення безпеки всіх громадян України, широкого загальнонаціонального діалогу", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

19 червня Верховна Рада призначила Павла Клімкіна главою Мзс замість Андрія Дещиці.