ua en ru

Клімкін заявив, що угорський консул на Закарпатті не залишиться в Україні

Клімкін заявив, що угорський консул на Закарпатті не залишиться в Україні Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач, РБК-Україна)

Він розповів про два варіанти розвитку подій в питанні висилки консула Угорщини

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін розповів про два варіанти розвитку подій в питанні висилки консула Угорщини після публікації відео з роздачею угорських паспортів у Закарпатській області. Про це він розповів в ефірі "Радіо НВ".

"Дві опції - чи угорці його просто забирають, це найбільш конструктивний сценарій, або він поїде в Будапешт сам (буде висланий Україною, - ред.)", - підкреслив Клімкін.

Крім того, глава МЗС додав, що його колега Петер Сійярто своєю заявою напередодні побічно визнав, що відео з Берегового автентичне.

Нагадаємо, 19 вересня вранці з'явилося відео про те, як в угорському консульстві у Береговому на Закарпатті українцям видають угорські паспорти і просять не розповідати про це українській владі. Згодом глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що зустрінеться з цього приводу з головою МЗС Угорщини в Нью-Йорку, де вони обидва будуть перебувати на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

Пізніше Клімкін заявив, що Україна готова вислати консула Угорщини у зв'язку з міжнародним інцидентом. У свою чергу Сийярто сказав, що подвійне громадянство є звичайною практикою в Євросоюзі. А заперечення України щодо цього факту угорський міністр розцінив як "несерйозне ставлення Києва до європейської інтеграції та вступу до НАТО".