ua en ru

Ще один випадок ботулізму виявили в Дніпрі

Ще один випадок ботулізму виявили в Дніпрі Ілюстративне фото (pixabay.com)

МОЗ закликає утриматися від споживання в'яленої риби

В Україні в середу, 19 вересня зафіксували ще один випадок захворювання на ботулізм. Потерпілою виявилась 49-річна мешканка міста Дніпро, передає Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Зазначається, що симптоми захворювання на ботулізм проявилися у жінки після вживання в’яленої риби власного приготування.

"Наразі вона перебуває у важкому стані в реанімації Дніпропетровської міської клінічної лікарні № 21", - йдеться у повідомленні.

Ще один випадок ботулізму виявили в Дніпрі

МОЗ закликає українців також не споживати в’ялену, солону та консервовану рибу, консерви або вироби із м’яса, якщо їх не піддавали термічній обробці перед уживанням.

Загалом із початку 2018 року станом на 19 вересня, зареєстровано 84 випадки ботулізму, внаслідок яких постраждало 97 осіб, 8 із них померли.

Ботулізм - це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Збудник хвороби розмножується в анаеробному стані (без доступу кисню) за неправильних умов зберігання чи транспортування харчових продуктів.

Нагадаємо, як стало відомо 19 вересня, у Донецькій області зареєстровано три випадки ботулізму. Захворіли двоє дорослих та одна дитина.