ua en ru

Клімкін зустрінеться із главою МЗС Угорщини з приводу видачі угорських паспортів на Закарпатті

Клімкін зустрінеться із главою МЗС Угорщини з приводу видачі угорських паспортів на Закарпатті Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін зустрінеться із угорським міністром на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін уточнить інформацію про начебто видачу угорських паспортів громадянам України на Закарпатті. Про це Клімкін написав у twitter.

Він зазначив, що для цього зустрінеться із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"У Нью-Йорку на ГА ООН буду зустрічатись з угорським міністром. Крім усього іншого, якщо відео про видачу українцям у Береговому угорських паспортів не фейк, думаю, йому доведеться відправитись видавати угорські паспорти до Будапешта. І ніяк не українським громадянам. Там зручніше", - зазначив Клімкін.

Клімкін зустрінеться із главою МЗС Угорщини з приводу видачі угорських паспортів на Закарпатті

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що у консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти і змушують читати клятву.

У мережі зокрема з'явилось відео, як весь цей процес супроводжується інструктажем про те, що не варто про даний факт повідомляти українській владі. Потім українці повинні зачитати клятву на вірність Угорщині, а на завершення - пригощають келихом шампанського.