ua en ru

Клімкін: Україна сприятиме у притягненні винних в катастрофі MH17

Клімкін: Україна сприятиме у притягненні винних в катастрофі MH17 Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін вимагає справедливого покарання для винуватців катастрофи MH17

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін, коментуючи звіт щодо розслідування міжнародної слідчої групи (JIT) авіакатастрофи рейсу MH17, відзначив готовність України сприяти досягненню справедливого покарання для винуватців трагедії. Про це Клімкін написав у своєму Twitter.

"Оприлюднені слідчою групою з розслідування MH17 дані - це наш наступний крок до притягнення винних до відповідальності. Ми підемо до кінця. Невинних жертв не повернеш, а справедливість і покарання маємо забезпечити. Моральна відповідальність назавжди з тими, хто це зробив і хто сприяв", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко висловив сподівання щодо швидкої передачі висновків авіакатастрофи МН17 у суд та представлення обвинувачень щодо Росії.

У четвер, 24 травня, представники міжнародної слідчої групи оприлюднили звіт результатів розслідування катастрофи МН17. Встановлено, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була доставлена з території РФ.

Авіакатастрофа MH17 сталась біля Тореза Донецької області 17 липня 2014. Унаслідок катастрофи загинули всі пасажири та екіпаж (загалом 298 осіб).