ua en ru

Клімкін розповів про завдання новоствореного Українського інституту при МЗС

Клімкін розповів про завдання новоствореного Українського інституту при МЗС Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Кабмін схвалив створення Українського інституту 21 червня

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про завдання новоствореного Українського інституту при МЗС. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, створення такого інституту є важливим кроком для захисту інтересів країни та формування позитивного іміджу України за кордоном.

"Це ідентифікація України - що є Україна для пересічного голландця, грека чи бразильця, з чим вона асоціюється, і, звичайно, привабливість нас як країни - практична, туристична, інвестиційна. Це також сприятиме інтеграції нас у контекст не тільки мистецтва і культури, але й науки, освіти і багатьох інших сфер", - зазначив Клімкін.

Зокрема, інститут займатиметься презентацією та просуванням іміджу України у світі, сприянням міжнародним обмінам та інтеграцією України у світовий культурний контекст, популяризацією української мови та культурного продукту за кордоном, поширенням за кордоном інформації про науковий, освітній та туристичний потенціал України.

Контроль за роботою новоствореного інституту здійснюватиме наглядова рада, фінансуватися він буде з державного бюджету, а також за рахунок благодійних внесків та донорської допомоги.

Клімкін також додав, робота інституту має базуватися на залученні широкого кола учасників від держави, громадського сектору, бізнесу, а також експертів з-за кордону, діаспори.

Нагадаємо, 21 червня 2017 року Кабмін схвалив створення Українського інституту для презентації України за кордоном та просування її іміджу в світі при Міністерстві закордонних справ.