ua en ru

Клімкін розповів, як ЄС допомагатиме українському бізнесу після запуску ЗВТ

Клімкін розповів, як ЄС допомагатиме українському бізнесу після запуску ЗВТ Фото: Павло Клімкін

21 грудня має відбутися трьохстороння зустріч з питань запровадження ЗВТ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, як Європейський Союз допомагатиме українському бізнесу після запуску зони вільної торгівлі (ЗВТ). Про це сьогодні, 18 грудня 2015 року, по завершенні засідання уряду сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я розмовляв з Сесілією Мальмстрем (єврокомісар з торгівлі, - ред.) про те, яким чином нам будуть допомагати в реалізації ЗВТ з боку Брюсселя. Частково - в сенсі інвестицій, частково - в сенсі того, як українським компаніям пояснити доступ до ринку ЄС не тільки просто експортного, а й державних закупівель", - сказав міністр.

Він нагадав, що 21 грудня має відбутися трьохстороння зустріч (Україна, ЄС, Росія, - ред.) в Брюсселі, де сторони мають в черговий раз обговорити питання початку роботи ЗВТ України з ЄС з 1 січня 2016 року.

"Ми поїдемо до Брюсселю. І моєю головною ідеєю буде те, що по-перше, Росія діє не просто волюнтаристськи, вона діє проти будь-якої логіки СОТ, оскільки в СОТ спочатку з'являються проблеми, а потім на них реагують. Росія вигадує суто політично якісь міфічні проблеми і хоче, щоб ми брали на себе якісь зобов'язання. Хоче, щоб ми відсунули фактично ефективну імплементацію ЗВТ на 10 років, а потім - назавжди",- додав він.

Він додав, що Угода про ЗВТ, як і планувалося, вступить в дію з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до Держдуми РФ внесено законопроект про призупинення ЗВТ з Україною.