ua en ru

Клімкін закликав ЄС ввести санкції за незаконне позбавлення волі українців

Клімкін закликав ЄС ввести санкції за незаконне позбавлення волі українців Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

ЄС ще на півроку продовжив персональні санкції проти Росії

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило вдячність Європейському союзу за продовження персональних санкцій проти Російської Федерації за агресію в Україні і закликало закликав ЄС ввести санкції проти причетних до незаконного позбавлення волі українців. Про це написав міністр закордонних справ Павло Клімкін у своєму Twitter.

"Вдячний Раді ЄС за продовження санкцій проти Росії щодо 155 осіб і 44 компаній до березня 2019 року" , - написав він.

За його словами, 70 політичних в'язнів - ще один наслідок агресії.

Клімкін закликав ЄС ввести санкції проти причетних до незаконного позбавлення волі українців.

Клімкін закликав ЄС ввести санкції за незаконне позбавлення волі українцівКлімкін закликав ЄС ввести санкції за незаконне позбавлення волі українців

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що Європейський союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні.

Євросоюз офіційно продовжив заборону на видачу віз 155 фізичним особам. Також персональні санкції на півроку продовжені стосовно 44 компаній, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що посли ЄС погодили продовження санкцій ще 5 вересня. Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були введені 17 березня 2014 року і постійно продовжувалися на півроку.

нагадаємо, минулого тижня в Сенаті США обговорили варіанти посилення санкцій проти РФ. Зокрема, сенатори розглядають подальші заходи в різних сферах, а також санкції щодо оточення президента Росії Володимира Путіна.