ua en ru

Клімкін: польський закон про нацпам'ять залишає простір для маніпуляцій

Клімкін: польський закон про нацпам'ять залишає простір для маніпуляцій Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

У Польщі відмовилися відкривати справу проти історика Григорія Купріяновича

Польське законодавство про національну пам'ять, яке засуджує так звану бандерівську ідеологію, залишає простір для маніпуляцій. Про це у Facebook повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Зокрема, Клімкін зазначив, що припинення кримінального переслідування історика та громадського діяча Григорія Купріяновича в Польщі викликало у нього змішані почуття. Зазначимо, цього тижня Інститут національної пам'яті Польщі не знайшов порушення в його заявах.

"Але основа, саме існування цього законодавства, змін до закону про Інститут національної пам'яті, вони залишаються. Залишається простір для маніпуляцій, залишається простір для атаки на свободу слова і свободу думки", - заявив Клімкін.

Він також назвав польське законодавство, яке засуджує бандерівську ідеологію, поганим для самих поляків.

Клімкін: польський закон про нацпам'ять залишає простір для маніпуляційКлімкін: польський закон про нацпам'ять залишає простір для маніпуляцій

Нагадаємо, 16 серпня в Польщі почали розслідування проти голови Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича. Мова йде про висловлювання, які він зробив в ході пам'ятних заходів у Сагрині, присвячених пам'яті вбитих поляками українців у 1944 році.

МЗС України закликав польську сторону припинити розслідування щодо Купріяновича.