ua en ru

Клімкін обговорив з главою МЗС Швеції ратифікацію Угоди про асоціацію і скасування віз для українців

Клімкін обговорив з главою МЗС Швеції ратифікацію Угоди про асоціацію і скасування віз для українців Фото: міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Також сторони обговорили підготовку майбутнього візиту Президента України в Швеції і візиту Маргот Вальстрьом в Україну в листопаді

Павло Клімкін у неділю, 16 жовтня, в Люксембурзі, провів зустріч з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем. Про це повідомили в прес-службі українського МЗС.

Зокрема, він подякував шведській колезі за сприяння в організації засідання "Україна + Група друзів України в ЄС" на рівні міністрів закордонних справ. Засідання відбудеться в понеділок, 17 жовтня.

"Керівники зовнішньополітичних відомств обговорили ключові питання порядку денного відносин між Україною та ЄС, зокрема, завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію, прискорення стороною ЄС виконання внутрішніх процедур для якнайшвидшого скасування віз для українських громадян", - наголошується в повідомленні.

Вальстрьом, у свою чергу, підкреслила чітку і послідовну позицію Швеції за підтримку територіальної цілісності України та продовження політико-дипломатичного тиску на Росію. Крім цього, сторони відзначили необхідність активізації взаємодії в рамках Східного партнерства.

"Особлива увага в ході бесіди була приділена підготовці майбутнього візиту Президента України до Швеції, візиту Міністра закордонних справ Швеції Вальстрьом в Україну в листопаді цього року, а також співпраці двох країн в рамках РБ ООН у контексті обрання Швеції непостійним членом Ради на 2017-2019 року", - додали в МЗС.

Нагадаємо, Клімкін і глави МЗС Євросоюзу проведуть зустріч по Україні 16-17 жовтня.