ua en ru

Клімкін: "нормандська четвірка" може провести ще одну зустріч до кінця року

Клімкін: "нормандська четвірка" може провести ще одну зустріч до кінця року Фото: Павло Клімкін

Глава МЗС України заявив, що вибори на Донбасі повинні бути як міст від дестабілізації до стабільності

Міністри закордонних справ "нормандської четвірки" можуть провести ще одну зустріч до кінця року, однак цьому має передувати реальний прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Про це в Гельсінкі (Фінляндія) заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає ТАСС.

"Ми вирішили в Берліні, що постараємося зустрітися до кінця року. Але для цього нам потрібен прогрес", - сказав Він, зазначивши, що зустріч не повинна бути просто для "звірення годинників", якщо змін з проблемних питань не буде досягнуто.

Міністр також додав, що вибори на Донбасі обов'язково відбудуться. "Справа не в часі проведення. Нам, звичайно, потрібні ці вибори, але вони повинні бути як міст від дестабілізації до стабільності. І тому повинні відповідати критеріям ОБСЄ", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, зустріч "нормандської четвірки" на рівні глав МЗС пройшла в Берліні 6 листопада. Україна запропонувала залучити експертів БДІПЛ/ОБСЄ до переговорного процесу контактної групи в Мінську, з метою аналізу пропозицій щодо проведення виборчого процесу на теренах Донбасу.

Глави МЗС "нормандської четвірки" домовилися до кінця листопада досягти угоди щодо розмінування території Донбасу.