ua en ru

Клімкін назвав умови для зняття санкцій з Росії

Клімкін назвав умови для зняття санкцій з Росії Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Можна говорити про поступову відміну санкцій після того, як росіяни вийдуть з Донбасу

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав умови для зняття санкцій з Російської Федерації. Про це він розповів в інтерв’ю австрійському виданню Profil.

"Як тільки росіяни вийдуть з Донбасу, можна було б поступово відміняти санкції. Ми не маємо нічого проти. Ми також відкриті у питанні щодо розміщення міжнародних спостерігачів ОБСЄ чи ООН - але без росіян, звичайно. У нас і так забагато озброєних росіян у цьому регіоні. З цим треба покінчити", - підкреслив Клімкін.

Крім того, очільник МЗС прокоментував заяву федерального канцлера Австрії на користь відміни санкцій проти Росії.

"Австрійські підприємства охоче відмінили б ці санкції, щоб знову мати можливість робити добрий бізнес з Росією. Але ситуація в Росії змінилася. Ще декілька років тому австрійські фірми там добре заробляли, але тоді ціна нафти була на рівні 100 доларів чи вище. Той, хто вважає, що в економічному плані можна повернутись до старих часів, як тільки будуть відмінені санкції, помиляється", - підкреслив він.

Нагадаємо, голова Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає за необхідне зберігати санкції проти Російської Федерації до тих пір, поки відсутній прогрес у виконанні мінських домовленостей.