ua en ru

Клімкін сподівається на безвізовий режим між Україною та ЄС уже в 2016

Клімкін сподівається на безвізовий режим між Україною та ЄС уже в 2016 Фото: Павло Клімкін

Більш конкретної дати Клімкін не назвав

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що безвізовий режим між Україною та Євросоюзом буде запроваджений уже в 2016 році. Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради у закордонних справах, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процес обговорення в європейських структурах уже розпочався на рівні міністрів внутрішніх справ і міністрів закордонних справ, і законодавчі зміни мають призвести до позитивного рішення. Дати, звичайно, не буду називати, але дата має бути цього року. За це маємо всі боротися", - відзначив Клімкін.

Він також розповів, що український уряд працює над позитивним результатом референдуму в Нідердандах щодо запровадження безвізового режиму з ЄС, що відбудеться вже 6 квітня 2016 року.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб результат референдуму в Нідерландах був максимально позитивним. Ми це робимо не тільки в політичній площині. Ми звертаємося буквально до всіх Нідерландів для того, щоб підтримати цю угоду. І ми використаємо час і цю кампанію у Нідерландах для того, щоб показати сучасну Україну", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що груднева згода на візову лібералізацію Європейського союзу з Україною не була безумовною.
Високопоставлений чиновник, який побажав залишитися неназваним, сказав, що існує неафішований додаток до грудневого звіту Єврокомісії.