ua en ru

Клімкін і Лавров обговорили доставку гуманітарної допомоги з РФ

Сьогодні, 14 серпня, за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з главою МЗС України Павлом Клімкіним.

Сьогодні, 14 серпня, за ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з главою МЗС України Павлом Клімкіним. Про це повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

"Обговорювалися практичні аспекти якнайшвидшої реалізації ініціативи надання гуманітарної допомоги населенню Південно-Сходу України, яке страждає в результаті військових дій. У цих цілях тривають інтенсивні контакти за участю представників Росії, України і Міжнародного комітету Червоного Хреста", - йдеться в повідомленні.

При цьому, відзначають в МЗС Росії, в ході розмови було констатовано, що особливе значення зараз набуває завдання надійного забезпечення безпеки майбутньої гуманітарної акції з боку сил АТО, так і бойовиків.

Крім того повідомляється, що російською стороною була загострена потреба негайного з'ясування долі зниклого в Україні журналіста Андрія Стенина.

Також сторони розглянули деякі питання, що представляють взаємний інтерес, додають у відомстві.

Нагадаємо, 12 серпня вранці автоколона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою висунулася з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. За інформацією російської влади, вантажівки повинні доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.

Пізніше стало відомо, що передача вантажу відбудеться на кордоні Харківської (Україна) та Бєлгородської областей (Росія). Однак губернатор Харківської області Ігор Балута заявив, що через кордон області вантаж з Росії йти не буде.