ua en ru

Клієнти Lufthansa стали жертвами кібератаки

Клієнти Lufthansa стали жертвами кібератаки

Невідомі хакери зламали сайт німецької авіакомпанії Lufthansa і отримали доступ до особистих даних і бонусних програм користувачів сайту, передає РБК.

Хакерська атака була здійснена за допомогою ботнету - комп'ютерної мережі з запущеними ботами, яка атакує інтернет-ресурс, повідомляє Spiegel. При цьому процес підбору імен користувачів і паролів відбувався автоматично до тих пір, поки ботнету не вдавалося зламати сторінку.

У Lufthansa заявили, що фахівці авіакомпанії вжили термінових заходів, але запобігти несанкціонованому доступу до деяких сторінок користувачів не вдалося.

У числі тих користувачів, чиї сторінки були зламані, були учасники преміальної програми Lufthansa Miles & More, які "налітали", принаймні, 600 тис. преміальних миль.

В преміальну програму Miles&More потрапляють і інші авіакомпанії, що входять в міжнародний союз Star Alliance. Це - Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines Group, bmi, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa Regional, Luxair, SWISS.

Нагадаємо, за останній час стався ще ряд інцидентів, пов'язаних з цією авіакомпанією.

24 березня на півдні Франції розбився Airbus A320 зі 142 пасажирами на борту, який належав дочірній компанії Lufthansa.

Також раніше в березні пілоти Lufthansa провели страйк тривалістю в кілька днів у зв'язку з незадоволеністю умовами праці.