ua en ru

Кличко про дистанційну освіту: жодні рейтинги не вартують здоровʼя та життя дітей

Кличко про дистанційну освіту: жодні рейтинги не вартують здоровʼя та життя дітей Фото: мер Києва Віталій Кличко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Київська влада ухвалила непопулярне рішення про закриття закладів освіти, щоб захистити життя дітей.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву мера столиці Віталія Кличка в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Багато звернень від батьків. Дійсно, всі бажають, щоб діти пішли до школи. Ми також бажаємо. Але ухвалюючи ті чи інші рішення, ми піклуємося в першу чергу про здоров’я найголовнішого, що у нас є - наших дітей. Якщо хтось думає там про якісь рейтинги. Думає, це популярне чи непопулярне рішення. Я одне можу сказати: жодне життя дитини не коштує рейтингів і всього іншого", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що відновлення очного навчання дітей можливе лише після зменшення кількості хворих.

"Якщо під час першої хвилі діти майже не хворіли, то сьогодні у нас інфекційні відділення майже повністю заповнені. У нас хворіє велика кількість школярів і викладачів, багато груп в дитячих садочках закриті. Ми спираємось на висновки експертів-вірусологів: якщо не зменшиться кількість захворювань, ми не зможемо відкрити навчальні заклади. Вчора 1700 людей захворіли, сьогодні понад 2 тис. людей. Ми бачимо антирекорди смертності. Якщо цифри хворих зменшаться, крива піде вниз, ми зможемо почати з того, що 1-4 класи підуть до школи", - підсумував лідер "УДАРу".