ua en ru

Ківалова знову призначили членом Венеціанської комісії

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо сьогодні, 8 березня 2013 р., представив Сергія Ківалова як новопризначеного члена Венеціанської комісії від України. Про це повідомляє прес-служба Ківалова.

При цьому голова комітету з юридичних питань та прав людини ПАРЄ Крістофер Чоуп, який також брав участь у засіданні комісії, відзначив, що участь політиків у роботі Венеціанської комісії, є своєрідним "трендом" роботи Комісії. Також Чоуп зазначив, що участь політиків, таких як Ківалов в роботі Комісії є дуже важливою.

"Бути членом Венеціанської комісії від своєї держави, від України - місія не тільки почесна, але й відповідальна. Адже саме тут, у Венеції, розглядаються найважливіші питання і проблеми для держав-членів Ради Європи, серед яких знаходиться і Україна. Саме тут законодавчі ініціативи оцінюються на предмет відповідності міжнародним стандартам. І я дуже сподіваюся, що зміни щодо функціонування судової влади, органів прокуратури, органів місцевого самоврядування, зміни до виборчого законодавства, які зараз готуються українською владою у недалекому майбутньому отримають свою оцінку у Венеціанській комісії ", - підкреслив Ківалов.

Читайте також: Венеціанська комісія просить передати їй на експертизу напрацюванні змін до Конституції щодо судової реформи